Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Δολοφονία φοιτήτριας: Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή ο 19χρονος, μετά τον ξυλοδαρμό του
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία φοιτήτριας: Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή ο 19χρονος, μετά τον ξυλοδαρμό του

Σε άλλη φυλακή μεταφέρεται ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για το έγκλημα στη Ρόδο. Αυτό, μετά την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε χθες από συγκρατούμενούς του. Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη κρατούταν μόνος του σε κελί στις φυλακές Αυλώνα. Ωστόσο, άγνωστο πώς, συγκρατούμενοι του μπήκαν στο κελί του […]

Αλβανός κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Τοπαλούδη

Σε άλλη φυλακή μεταφέρεται ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για το έγκλημα στη Ρόδο.

Αυτό, μετά την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε χθες από συγκρατούμενούς του.

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη κρατούταν μόνος του σε κελί στις φυλακές Αυλώνα.

Ωστόσο, άγνωστο πώς, συγκρατούμενοι του μπήκαν στο κελί του και τον χτύπησαν.

Ήδη στις φυλακές Αυλώνα έχει φτάσει κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης για να προχωρήσει στη διερεύνηση των συνθηκών του ξυλοδαρμού του 19χρονου.

Παράλληλα έχει δοθεί εντολή για πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων και πειθαρχική έρευνα σε βάρος των κρατουμένων.

Στον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού που κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας, μέσα στις φυλακές, αναφέρθηκε σήμερα, ο Αλέξης Κούγιας.

«Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν το κράτος Δικαίου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.

«Η κοινωνία της φυλακής είναι μια ιδιαίτερη κοινωνία. Εκεί υπάρχουν οι πραγματικά διεστραμμένες προσωπικότητες που έχουν ταυτιστεί με την παραβατικότητα.

Μπορεί να επαναλάβουν την παραβατικότητα όταν βγουν, αλλά είναι τα παιδιά που χρησιμοποιούν τον χρόνο της φυλακής για να γίνουν καλύτεροι.

Ειδικά στις φυλακές Αυλώνα τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και επιμορφώνονται», πρόσθεσε.

«Μέσα στη φυλακή υπάρχει μια αντίληψη που είναι μια διάθεση απενοχοποίησης επειδή και οι ίδιοι έχουν κάνει σοβαρά εγκλήματα κατά της κοινωνία.

Αντιδρούν σε ακραία εγκλήματα και αυτό δεν συνηθίζεται σε ιδρύματα φυλακών ανηλίκων.

Συνήθως γίνεται σε φυλακές ενηλίκων, για παράδειγμα θυμόμαστε την υπόθεση Δουρή», σημείωσε εν συνεχεία ο Αλέξης Κούγιας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις