Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Διατροφικά μυστικά που ενισχύουν τη γονιμότητα
ΥΓΕΙΑ

Διατροφικά μυστικά που ενισχύουν τη γονιμότητα

Η διατροφή για να αυξηθεί η γονιμότητα θα πρέπει να παρέχει όλα εκείνα τα συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά για να δεσμευτούν οι ελεύθερες ρίζες, αλλά θα πρέπει να συνδυάζεται με την σωστή και επαρκή ενυδάτωση. Τόσο η γυναίκα αλλά και ο άνδρας που […]

Η διατροφή για να αυξηθεί η γονιμότητα θα πρέπει να παρέχει όλα εκείνα τα συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά για να δεσμευτούν οι ελεύθερες ρίζες, αλλά θα πρέπει να συνδυάζεται με την σωστή και επαρκή ενυδάτωση.

Τόσο η γυναίκα αλλά και ο άνδρας που θέλει να αυξήσει την γονιμότητα του, θα πρέπει να περιορίσει κάποιες ουσίες από τη διατροφή του ή να προσθέσει κάποιες άλλες που ίσως δεν συνήθιζε στο παρελθόν.

Τα κεράσια είναι «θαυματουργά» για την υγεία

Μια σωστή διατροφή που θα αυξήσει την γονιμότητα πρέπει να είναι:

Πλούσια σε δημητριακά (κυρίως ολικής άλεσης). Μειώστε την κατανάλωση άσπρου ψωμιού και των απλών υδατανθράκων.

Αυξημένη σε φρέσκα – εποχιακά φρούτα και λαχανικά.

Πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που δημιουργούν…γόνιμο έδαφος. Προτιμήστε το φυλικό οξύ, τη βιταμίνη C, το λυκοπένιο και τις αντιοξειδωτικές ουσίες (θα τα βρείτε σε φρούτα, πράσινα λαχανικά, όσπρια).

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις