Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Διάλογος με Τσίπρα δεν έχει γίνει επειδή κυβερνά με ακροδεξιά, λέει η Φώφη
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Διάλογος με Τσίπρα δεν έχει γίνει επειδή κυβερνά με ακροδεξιά, λέει η Φώφη

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας κυβερνά με μια ακροδεξιά απόφυση και κάνει ό,τι του επιβάλλουν οι δανειστές και γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει διάλογος» είπε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. Κληθείσα να σχολιάσει το tweet του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα […]

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ο κ. Τσίπρας κυβερνά με μια ακροδεξιά απόφυση και κάνει ό,τι του επιβάλλουν οι δανειστές και γι’ αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει διάλογος» είπε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Κληθείσα να σχολιάσει το tweet του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την εκλογή της στην ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του υπό σύσταση πολιτικού κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συναίνεση προϋποθέτει την αντικειμενική παρουσίαση των γεγονότων και την αποδοχή της πραγματικότητας» τόνισε η κυρία Γεννηματά. Αναφερόμενη στο γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν τον πρωθυπουργό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα δεν στηρίζουν τον Τσίπρα, στηρίζουν την Ελλάδα».

«Ήμουν αισιόδοξη ότι η πρώτη Κυριακή δεν ήταν συγκυριακή» είπε η Φώφη Γεννηματά αναφερόμενη στον αριθμό των πολιτών που συμμετείχαν στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στην Κεντροαριστερά.

«Ήταν η πρώτη οργανωμένη κοινωνική αντίδραση στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μια πράξη αντίστασης» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Υπάρχει υπεράσπιση της παράταξης, η προσδοκία για μια παράταξη νίκης αλλά υπάρχει η αντίδραση απέναντι στην κυβέρνηση αλλά και αντίδραση απέναντι στη λογική της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιμένει σε συντηρητικές πολιτικές και στο μέλλον» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες είπαν διπλό όχι σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Έχουμε χαράξει μια αυτοδύναμη στρατηγική» συνέχισε.

Σε ερώτηση των Βασίλη Χιώτη και Νίκου Φελέκη αν ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος με το οποίο έδωσε στην Φώφη Γεννηματά συγχαρητήρια για την εκλογή της της πρότεινε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε ξεκάθαρα: «Όχι. δεν υπάρχει καμία πρόταση συνεργασίας από τον κ. Τσίπρα».

«Ήταν μία τυπική επικοινωνία» συμπλήρωσε αναφερόμενη στην τηλεφωνική της συζήτηση με τον κ. Τσίπρα. «Θεωρώ όμως ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτός ο πολιτικός πολιτισμός
επικοινώνησε και ο κ. Μητσοτάκης μαζί μου χθες το βράδυ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

«Είναι πολλαπλά κερδισμένη η προοδευτική παράταξη και δεν θα μπορούσε να ανοίξει η διαδικασία αν δεν έθετα και τον εαυτό μου στην κρίση» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Πιστεύω ότι η δημοκρατική παράταξη πρέπει να ανακάμψει διότι είναι συνυφασμένη με την ανάκαμψη της χώρας» επισήμανε και ανέφερε επίσης: «Πορευτήκαμε με σίγουρα βήματα και όχι με άλματα στο κενό, με συνεννόηση».

«Το βάρος θα πέσει στο νέο ενιαίο φορέα, εκεί θα παίρνονται οι αποφάσεις. Δεν είναι όμως στιγμή να μιλήσουμε για κατάργηση κομμάτων, διάλυση κομμάτων» τόνισε η κυρία Γεννηματά σε ερώτηση αν τα υπάρχοντα κόμματα τα οποία έχουν συμφωνήσει να συγκροτήσουν τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς πρόκειται να αυτοδιαλυθούν.

«Είχα μιλήσει για συνέδριο τον Δεκέμβριο αλλά καταλαβαίνετε ότι δεν προλαβαίνουμε να το οργανώσουμε» συνέχισε.

«Ο νέος φορέας αντιπροέδρους θα έχει;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι του ΘΕΜΑ FM 104,6.
«Ο νέος φορέας θα έχει ό,τι χρειάζεται για να γίνει η παράταξη αξιόμαχη» απάντησε η ώφη Γεννηματά.

Σε ερώτηση γα το ποσοστό που συγκέντρωσε ο ανθυποψήφιός της για την προεδρία της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης, η Φώφη Γεννηματά απάντησε: «Το θέμα είναι το μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που ψήφισαν. Το κρίσιμο είναι την επόμενη ημέρα να συνεχίσουμε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις