Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

18

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά προς Σκόπια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρό μήνυμα Κοτζιά προς Σκόπια

Σαφές μήνυμα στα Σκόπια έστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Κατά τις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως η κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να υλοποιήσει τις αποφάσεις της διάσκεψης του Βουκουρεστίου το 2008. Έκανε όμως και ειδική […]

Σαφές μήνυμα στα Σκόπια έστειλε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Κατά τις δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως η κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να υλοποιήσει τις αποφάσεις της διάσκεψης του Βουκουρεστίου το 2008.

Έκανε όμως και ειδική αναφορά σε ένα «καυτό» ζήτημα.  Η ΠΓΔΜ πρέπει να συμφωνήσει σε ένα όνομα που θα είναι για όλες τις χρήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου

«Σήμερα είχαμε συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, όπου συζητήσαμε για τη Ρωσία, τα προβλήματα ασφάλειας νότια της Ευρώπης, το ζήτημα του Αφγανιστάν και βέβαια για τα δυτικά Βαλκάνια…

Καταστήσαμε σαφές ότι προκειμένου να πάρει πρόσκληση η πΓΔΜ για το ΝΑΤΟ, θα πρέπει να υλοποιηθούν η απόφαση του Βουκουρεστίου του 2008, καθώς και τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από την άλλη πλευρά, ότι πρέπει να συμφωνήσει στο erga omnes και να προχωρήσουμε σε μία συνολική θετική συμφωνία…»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών: 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις