Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ασορτί… με τον καιρό, απόπειρα αλλοδαπού να περάσει στη χώρα πιστόλια κρότου – αερίου 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασορτί… με τον καιρό, απόπειρα αλλοδαπού να περάσει στη χώρα πιστόλια κρότου – αερίου 

Του Πέτρου Καρσιώτη Εκμεταλλευόμενος τις καιρικές συνθήκες με τις συνεχείς χιονοπτώσεις, 49χρονος αλλοδαπός επιχείρησε να εισάγει λαθραία στην Ελλάδα πιστόλια κρότου-αερίου τα οποία με την κατάλληλη επεξεργασία μετατρέπονται σε λειτουργικά πιστόλια. Τα έκρυβε σε θήκη αντιολισθητικών αλυσίδων  Τα τοποθέτησε μέσα σε πλαστική θήκη… αντιολισθητικών αλυσίδων και επιχείρησε να τα περάσει στη χώρα από τον σταθμό […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Εκμεταλλευόμενος τις καιρικές συνθήκες με τις συνεχείς χιονοπτώσεις, 49χρονος αλλοδαπός επιχείρησε να εισάγει λαθραία στην Ελλάδα πιστόλια κρότου-αερίου τα οποία με την κατάλληλη επεξεργασία μετατρέπονται σε λειτουργικά πιστόλια.

Τα έκρυβε σε θήκη αντιολισθητικών αλυσίδων 

Τα τοποθέτησε μέσα σε πλαστική θήκη… αντιολισθητικών αλυσίδων και επιχείρησε να τα περάσει στη χώρα από τον σταθμό στο Κιλκίς.

Οι αντιολισθητικές θήκες δεν ήταν… αθώες 

Οι αστυνομικοί όμως αντελήφθησαν ότι οι θήκες για τις αντιολισθητικές αλυσίδες δεν ήταν τόσο… αθώες και προχώρησαν στον έλεγχο.

Δέκα πιστόλια κρότου – αερίου 

Στον έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 10 πιστόλια κρότου – αερίου, που ήταν κρυμμένα μέσα στην πλαστική θήκη αντιολισθητικών αλυσίδων.

Μετατρέπονταν σε πυροβόλα όπλα

Όπως διαπιστώθηκε, αναφέρει η Αστυνομία, από την έρευνα των αστυνομικών, ο 49χρονος εισήγαγε παράνομα τα παραπάνω πιστόλια από γειτονική χώρα, στα οποία είχαν αφαιρεθεί τα πώματα άσφαιρων βολών και ήταν δυνατό να μετατραπούν σε κανονικά πυροβόλα όπλα.

Κατασχέθηκαν όχημα και κινητό τηλέφωνο

Το όχημα που χρησιμοποίησε για την εισαγωγή και μεταφορά των όπλων κρότου – αερίου κατασχέθηκε, όπως επίσης και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις