Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλβανικές Αρχές για Κωνσταντίνο Κατσίφα: Μας πυροβολούσε – Ράμα: “Σκοτώσαμε έναν τρελό εξτρεμιστή”
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανικές Αρχές για Κωνσταντίνο Κατσίφα: Μας πυροβολούσε – Ράμα: “Σκοτώσαμε έναν τρελό εξτρεμιστή”

Νέα στοιχεία για το περιστατικό και τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, πατέρα ενός 13 παιδιού, έδωσε η αστυνομία της Αλβανίας. Οι τελευταίες λέξεις του νέου πριν “σβήσει”, ήταν “Ζήτω η Ελλάς”. Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 28.10.2018, περίπου στις 10.00, στο χωριό Βουλιαράτες στο Αργυρόκαστρο υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν […]

Νέα στοιχεία για το περιστατικό και τον θάνατο του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα, πατέρα ενός 13 παιδιού, έδωσε η αστυνομία της Αλβανίας. Οι τελευταίες λέξεις του νέου πριν “σβήσει”, ήταν “Ζήτω η Ελλάς”.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 28.10.2018, περίπου στις 10.00, στο χωριό Βουλιαράτες στο Αργυρόκαστρο υπήρξαν αναφορές για πυροβολισμούς κι αμέσως στο σημείο έσπευσαν οι Αρχές.

Σύμφωνα πάντα με την αλβανική αστυνομία «κατά τη στιγμή της άφιξής τους, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση από έναν σκοπευτή ο οποίος φορούσε στρατιωτική στολή. Από τις βολές που εξαπέλυσε εναντίον του αστυνομικού προσωπικού, ένα περιπολικό υπέστη ζημιές.

Αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, οι αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις από την Διεύθυνση τοπικής Αστυνομίας του Αργυροκάστρου.

Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία ακολούθησε καταδίωξη του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε ξανά κατά των αστυνομικών θέτοντας «σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους».

Κατόπιν αυτού, «λαμβάνοντας υπόψη την επικίνδυνη φύση του πολίτη, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ο Kostandions Kaçifa, 35 ετών, που γεννήθηκε και κατοικεί στο χωριό Βουλιαράτες, η τοπική αστυνομία ζήτησε άμεσα τη βοήθεια ειδικών δυνάμεων για να καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση του ασυνήθιστου αυτού περιστατικού για τις τοπικές δυνάμεις.

Μόλις έφτασαν οι ειδικές δυνάμεις, μπήκαν για έλεγχο στο σπίτι του δράστη, αλλά δεν ήταν εκεί. Τότε, άρχισαν να «χτενίζουν» την περιοχή και τον εντόπισαν λίγο αργότερα σε μια βουνοπλαγιά πάνω από το χωριό Βουλιαράτες.

Μόλις τους αντίκρισε  σύμφωνα με την Αστυνομία της Αλβανίας  ο Κωνσταντίνος Κατσίφας άνοιξε αμέσως πυρ εναντίον τους.

Οι ειδικές δυνάμεις μέσω τηλεβόα κάλεσαν επανειλημμένα τον δράστη -που συνέχισε να πυροβολεί εναντίον τους – να ρίξει το όπλο του και να παραδοθεί.

«Ο πολίτης Κατσίφας συνέχισε να πυροβολεί εναντίον ειδικών δυνάμεων για σχεδόν 30 λεπτά, θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή τους. Σε απάντηση, ειδικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Κωσταντίνο Κατσίφα» λέει η αλβανική αστυνομία. .

Όπως αναφέρει βρέθηκαν ένα αυτόματο καλάσνικοφ, δύο γεμιστήρες, μια τσάντα με φυσίγγια και 31 χρησιμοποιημένες σφαίρες. Από το διαμέρισμά του, κατασχέθηκε και μια στολή παραλλαγής.

Η Εισαγγελία του Δικαστικού Επαρχιακού Δικαστηρίου του Αργυροκάστρου, και η Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων διεξάγει τις έρευνες για το περιστατικό.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτο ότι σκοτώθηκε, αναμένουμε εξηγήσεις

Σε σκληρή γλώσσα το υπουργείο Εξωτερικών εγκαλεί τις αλβανικές αρχές για το γεγονός ότι η επιχείρηση εναντίον του ομογενή Κ. Κατσίφα κατέληξε στο θάνατό του.

Το ΥΠΕΞ εκφράζει την βαθιά λύπη του για το θάνατο του Ελληνα ομογενή, τονίζει ότι αναμένει εξηγήσεις από τις αλβανικές αρχές και δηλώνει ότι θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο Έλληνα πολίτη κατά ανταλλαγή πυροβολισμών στους Βουλιαράτες Αλβανίας.

«Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.

Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.

Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.

Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα».

Ράμα: Ήταν ένας εξτρεμιστής τρελός που πυροβόλησε κατά της Αστυνομίας

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, απάντησε στο ελληνικό ΥΠΕΞ σχετικά με τον θάνατο του 35χρονου μέσω social media!

Στην ανάρτησή χαρακτηρίζει εξτρεμιστή τον 35χρονο ομογενή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί γείτονες, αντί να χαρακτηρίζετε απαράδεκτη την απώλεια της ζωής ενός τρελού που πυροβόλησε κατά της αστυνομίας μας, η οποία εκτέλεσε μόνο το καθήκον της, ελάτε μαζί μας να ευχαριστήσουμε το Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθηκε σήμερα από την εξτρεμιστική ανοησία».

https://twitter.com/ediramaal/status/1056617700129169408

O 35χρονος δήλωνε μέλος της «σκληροπυρηνικής Νεολαίας της Βορείου Ηπείρου», Ο ίδιος νωρίτερα φέρεται να ύψωσε την ελληνική σημαία στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο χωριό Βουλιαράτες Αργυροκάστρου.

Οι αναρτήσεις του έδειχναν τη μεγάλη του αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Στις 22/10/2018 με μια φωτογραφία του ελληνικού στρατιωτικού νεκροταφείου στους Βουλιαράτες καλούσε τον κόσμο να παραβρεθεί στο σημερινό μνημόσυνο, υπέρ των πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940-1941.

Έγραψε συγκεκριμένα : “Είναι Υποχρέωση Όλων μας 28η Οκτωβρίου Να Τιμήσουμε τους Προγόνους μας στο μνημείο πεσόντων στους ΒΟΥΛΙΑΡΑΤΕΣ. Και τη μνήμη σας το Έθνος χαιρετά γονατιστό!!!”

n1

Με μία επόμενη ανάρτηση, στις 23/10/2018, επιχειρεί να στείλει “μήνυμα” στις κυβερνήσεις Αλβανίας και Ελλάδας, για τα όσα -σύμφωνα με τον ίδιο- συναποφασίζουν σε βάρος του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Έγραψε συγκεκριμένα : “Τσίπρας και Ράμα κάνουν σχέδια χωρίς το Νοικοκύρη….. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, Η σκληροπυρηνική Νεολαία τής Βορείου Ηπείρου δεν θα μήνη θεατής. Καλούνται όλοι Έλληνες τής Βορείου Ηπείρου 28η Οκτωβρίου να στείλουμε ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. ΕΛΛΑΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ”.

esd

Τελευταία ανάρτησή του το Facebοok ήταν την Παρασκευή 26/10/2018 με μια φωτογραφία από το ελληνικό σχολείο της Δεβιτσάνης “Κάτι πρέπει να κάνουμε για τα σκλαβωμένα ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου…… Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου από τα ελληνόπουλα του σχολείου Δερβιτσάνης”.

kskds

Αλβανικά ΜΜΕ αποκαλούν τον 35χρονο “Έλληνα εξτρεμιστή που διατηρούσε σχέσεις με την Χρυσή Αυγή”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις